Ne le urejene trepalnice, tudi urejene obrvi so za poletje obvezne. Še boljše je pa, če z urejanjem obrvi nimamo vsakodnevnega dela in tako prihranimo več časa za poletne dogodivščine. ?

Verjetno si že prebrala blog o prednosti podaljšanih trepalnicah poleti. Kaj pa prednosti barvanja obrvi s kano poleti?

Sedaj ti bom predstavila še prednost uporabe kane poleti.

Kaj sploh je kana?

oblikovanje obrvi s kano

Zmlet prah kane. Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=282192

Kana je naravna barva, pridobljena z mletjem listov Lawsonia inermis (Henna). Kana oziroma drevo kane uspeva na subtropskih krajih kot sta Afrika in Indija.

Kana je bila prvotno uporabljena že tisočletja nazaj kot naravno barvilo za poslikavo telesa. Simbolizirala je blagoslove in odganjala zle duhove. Sprva so ljudje verjeli, da jim poslikava telesa hladi telo, nato pa so začeli izdelovati raznorazne vzorce na telesu. Bolj kot so bili zapleteni, večji pomen je bil za njih. Neveste so si dekorirale svoje telo kot poročni ritual, ob rojstvu otroka je poslikava omogočala, da nekaj dni niso potrebovale izvajati hišnih opravilo in so se s tem več posvečale otroku in možu.

 

 

Poslikava telesa jim je prinašala srečo in blagoslov. Poleg tega so menili, da ima kana zdravilno moč in posledično so jo začeli uporabljati tudi na laseh, obrveh in nohtah.

NASVET: Si vedela, da lahko kano uporabiš tudi na nohtah? Po uporabi kane so nohti lepi, močni, privlačni in odporni proti poškodbam.

 

Barvanje obrvi s kano krepi naše dlačice. Razlika v gostoti dlak že po 3 tretmajih. Prej in potem.

Kana je še danes 100% naravno barvilo, s katerim si barvamo lase, obrvi in pa tudi kožo. Ker je kana naravna barva, z njo ne moremo svetliti las ali obrvi. Deluje pa zelo učinkovito na sivih laseh, saj ti nimajo pigmenta in se kana lažje prime. Različni odtenki kane sicer obstajajo, ampak vsi odtenki so v naravnih barvah kot je kana tudi sama. Kana ne bo škodovala že barvanim lasem, ampak prav nasprotno.

Kana krepi, gosti in dela lase ter obrvi močnejše. Prav tako preprečuje nastajanje prhljaja ter izpadanje las.

Barvanje obrvi s kano redko povzroči alergijsko reakcijo, je trajna ter ne poškoduje kože. Poleg tega pa je postopek preprost, brez večjega posega v kožo.

Lepo oblikovane obrvi so okvir obraza.
Zakaj ne bi bila urejena tudi ti? In to predvsem v teh lepih, sončnih dneh.

Prednosti kane v poletnih dneh:

  • Odveč so vsakodnevne skrbi s senčenjem obrvi. Oblikovanje obrvi omogoča, da si prihranite čas s senčenjem obrvi do 15 dni, z barvanjem dlačic pa do 4 tedne. Tako se boste lahko brezskrbno kopale in uživale v toplih dneh.
  • Tudi, če se potimo kana zdrži na koži. Ne glede na potenje, kopanje z morsko vodo ali kopanju v bazenu, so skrbi o neurejenih obrveh odveč. Kana ostane na svojemu mestu, ne glede na poletne aktivnosti.
  • Z vsakim ponovnim nanosom kane obnavljamo obliko obrvi ter hkrati krepimo dlačice, katere so po parih tretmajih vidno močnejše in gostejše.

    To je samo še dodatna korist naših obrvi, saj je poleti več sonca in posledično več vitamina D – skupaj pa še dodatno krepita naše dlačice.

  • Dosežemo željeno barvo s tem, ko zmešamo odtenek barve prilagojen vsaki posameznici posebej. Barvo kane prilagodimo lasem, polti in željam vsake posameznice posebej.
  • Primerna je tudi za nosečnice in doječe matere. Tudi v tem posebnem času želimo biti urejene, a hkrati ne želimo, da nam barvanje obrvi škoduje. Kana je rešitev za lepe obrvi tudi takrat.

Si želiš polne, bujne in popolne obrvi, katere ostanejo na svojemu mestu tudi v največji vročini?
Potem je oblikovanje obrvi s kano POPOLNA rešitev. ?