Kaj se dogaja na jesen z našimi trepalnicami in zakaj nam pospešeno izpadajo?

izpadanje trepalnic zakaj trepalnice izpadajoTokrat nekaj besed o tem, zakaj je izpadanje trepalnic jeseni nekaj čisto navadnega.

Spet je tisti čas v letu, ko nam naravne trepalnice izpadajo hitreje kot ponavadi. Posledično pa z njimi izpadejo tudi umetne trepalnice. To je nekaj čisto naravnega, saj je proces menjave trepalnic (prav tako las in dlake) tipičen pojav za jesenski čas. Prav tako velja to tudi za spomladanski čas.

Kaj se dogaja in zakaj izpadanje trepalnic prav jeseni?

V poletnem času smo več časa izpostavljeni soncu in kopičenju vitamina D, kar pomeni, da le ta krepi naše trepalnice. Pa tudi, da nam zaradi toplote rastejo hitreje. Isto se dogaja z našimi lasmi in nohti, so lepši in močnejši. Vitamin D, ki krepi naše dlake, lase in nohte, pa vpliva tudi na delovanje naših hormonov.

To, da trepalnice izpadajo jeseni je nekaj normalnega, saj smo seveda manj izpostavljeni soncu in s tem se v našem telesu ne generira več toliko vitamina D, kot se ga je čez poletje. Dnevi so krajši, hladnejši, izpadanje trepalnic pa pospešeno, saj pride zaradi tega tudi do hormonskega nihanja. Prav tako nam oslabi odpornost, zrak je bolj suh, smo bolj dovzetni za prehlade, viruse ipd.

Kaj se dogaja z našimi trepalnicami?

Izpadanje trepalnic spremlja tudi pojav krajših in redkejših trepalnic. Naše trepalnice so sicer seveda vidne, ampak občutno bolj drobne in veliko krajše. To pa pomeni tudi, da bodo naše umetne trepalnice manj časa zdržale in, da bodo izpadle veliko prej, skupaj z naravnimi. Izpadanje trepalnic je naraven proces obnavljanja trepalnic. Naše trepalnice so bodo obnovile nekje v dveh mesecih, oziroma v roku 45 – 60 dni.

Ali se da izpadanje trepalnic zaustaviti?

Priporočam vam, da pridete na refil trepalnic prej (refil ali dva) ter se s stilistko podaljševanja trepalnic pogovorite in se raje odločite za krajše podaljške umetnih trepalnic.

Krajši podaljški pripomorejo k posledično manjši teži umetnih trepalnic, izgledajo gostejše – tudi ko umetne trepalnice odpadejo je pri krajših podaljških to manj vidno.

Nikar ne skrbite – izpadanje trepalnic naj bi trajalo nekje do sredine novembra, kasneje se bo situacija postopoma umirila.

Za ta čas pa vam lahko priporočam tudi serum za krepitev trepalnic, ki spodbuja nastanek keratina in naravne trepalnice odebeli in okrepi. Serum najdete na TEJ povezavi.