Trepalnice narejene v pol ure? Hvala, ne!

Vse več prihaja strank, ki želijo imeti nov set trepalnic narejen v eni uri ali pa korekturo trepalnic v pol ure.

Moj odgovor na to je, da trepalnice v povprečju trajajo nekje dve uri, včasih manj, včasih pa tudi več.

Velikokrat dobimo stilistke od stranke odgovor, da so bile konec za nov set že v pol urah ali 45 minutah, kar je praktično nemogoče.

Zakaj?

Kako poteka podaljševanje trepalnic?

V povprečju potrebujemo že za samo predpripravo nekje do 15 minut. To pomeni, da naravne trepalnice res dobro očistimo s čistilno peno, odstranimo vse sledi maskare in sledi naravnih olj in nečistoče, ki se nabira nad vekam in med trepalnicami.

Če gre za korekturo trepalnic, lahko prištejemo tukaj zraven še odstranjevanje izrastlih trepalnic, ki jih moramo odstraniti, če želimo, da je nov set trepalnic lep in so vse trepalnice v isti liniji.

Po čistilnem postopku sledi nanos podlogic in po želji izris mappinga na njih. Ponavadi si je potrebno veko še zategniti ali pa obtežiti z mikroporjem.

tečaj za podaljševanje trepalnic

Pravilno izoliran volumenski šopek.

Ko imamo trepalnice očiščene in podlogice nalepljene pod očmi, se lahko šele začne postopek podaljševanja trepalnic.

Kot stilistke moramo biti pozorne na veliko dejavnikov. Najprej so tukaj pogoji v katerih delamo – klimatska naprava, radiatorji in druge grelne ali hladilne naprave nam lahko obtežijo delovanje lepila med podaljševanjem trepalnic in moramo biti na vlago in temperaturo pozorne ves čas.

Pri samemu podaljševanju trepalnic mora biti stilistka pozorna na trepalnice, ki jih pobira iz trakca in jih pravilno oblikovati šopek. Tukaj je seveda več govora o volumenskih trepalnicah. Vsak volumenski šopek se dela ročno in sproti in nam že tukaj gre veliko časa.

Izredno pomembno je, da poberemo tudi primerno količino lepila, da ne nastane kepa lepila na stiku med umetno in naravno trepalnico. Če opazite, da imate trepalnice med seboj zlepljene in se jih ne da lepo razčesati imate verjetno preveč lepila. To pomeni, da je teža za naravne trepalnice občutno prevelika. To se zgodi, če stilistka med podaljševanjem trepalnic hiti in posledično zajame preveč lepila.

 

podaljševanje trepalnic

Nepravilna aplikacija trepalnic – več naravnih trepalnic zlepljenjih med seboj.

Kako to opazite?

Ko zamižite morate imeti neviden stik med naravno in umetno trepalnico, lepila se ne sme videti.

Ko ima stilistka narejen volumenski šopek in ga drži s pinceto (ali pa klasično trepalnico), mora biti izredno previdna kako šopek ali trepalnico položi na naravno trepalnico.

Pomembno je, da ima izolirano naravno trepalnico, ko nanjo položi umeten podaljšek, saj lahko nepravilno izolirane trepalnice povzročijo ogromno škodo vašim naravnim trepalnicam.

Kaj pomeni izolacija?

To pomeni, da je vsaka naravna trepalnica ločena druga od druge in se ne stika s sosednjo. Tako, da ima vsaka umetna trepalnica prostor na eni naravni trepalnici. Če vidite, da imate med naravnimi trepalnicami zlepljenčke, je to lahko izredno nevarno za stanje vaših naravnih trepalnic, sploh, če se to ponavlja iz meseca v mesec.

Proti koncu postopka podaljševanja trepalnic mora stilistka še enkrat pregledati, če so ločene vse naravne trepalnice med seboj in to lahko traja tudi 10 – 15 minut.

umetne trepalnice

Nepravilno izolirane naravne trepalnice in preveč lepila na umetnih trepalnicah. Set je bil narejen v 20 minutah.

Kako lahko to preverite same?

S krtačko ali glavničkom za obrvi ali trepalnice si razčesajte umetne trepalnice in če se ne zatikajo medtem, ko jih češete imate trepalnice lepo ločene. Če se vam zatikajo med česanjem, lahko imate naravne trepalnice med seboj zlepljene, kar lahko povzroči trajno izgubo trepalnic.

Če opazite, da imate luknje med trepalnicami že po parih dneh, je verjetnost, da nimate polepljenih vseh naravnih trepalnic velika. To pomeni, da vam je stilistka polepila samo pol, ali še manj naravnih trepalnic, tako da boste že v dveh tednih ali še prej izgubile umetne trepalnice.

 

 

 

Pomembno je, da imate polepljene vse naravne trepalnice, saj na dan odpade kar nekaj naravnih trepalnic.

Vsako oko ima 90 – 150 naravnih trepalnic. Na dan jih odpade približno 3 – 5.

V enem tednu izgubimo 21 trepalnic, v dveh tednih 42 trepalnic in v treh tednih 63 trepalnic.

In če si preračunamo, da imate polepljeno polovico naravnih trepalnic, ste čez dva tedna že brez podaljškov, tako da morate spet iti na korekturo in verjetno bo potreben nov set trepalnic.

Vsekakor so lahko tudi izjeme z izredno redkimi naravnimi trepalnicami, kar pomeni, da so seti končani prej, ampak v povprečju seti trajajo:

Klasično podaljševanje trepalnic (novi set)  – približno 1 uro in 45 minut do 2 uri,

Klasično podaljševanje trepalnic korektura – 1 uro in 15 minut do 1 uro in pol (dva do tri tedne),

Volumensko podaljševanje trepalnic (novi set) – približno 2 uri, do 2 uri in pol (lahko tudi 3 ure),

podaljševanje trepalnic

Pravilna količina lepila in lepo izoliran šopek.

Volumensko podaljševanje trepalnic korektura – traja 1 uro in pol (dva do tri tedne).

Seveda je trajanje seta odvisno od gostote naravnih trepalnic, gostote umetnih trepalnic, ko pridete na korekturo.

Izjema so seti pri katerih je korektura že po enemu ali dveh tednih in je trepalnic še več kot pol. 

Veliko pripomore tudi, če stranka zaspi in je pri miru, tako je lahko set končan tudi 20 minut prej, kot pa da se pogovarjamo in se stranka veliko premika.

 

 

Priporočam vam, da se dobro pozanimate komu zaupate svoje oči in trepalnice, saj ko enkrat pride do trajne izgube trepalnic ni več poti nazaj.