Veliko je govora o čistoči umetnih trepalnic, ampak še vedno so primeri, ko stranke ne vedo, da je potrebno čistiti umetne trepalnice tako kot naravne, torej vsakodnevno, najmanj dvakrat na dan.

Večini je to precej logično, kajne?

No, pa ni vedno tako..

Še vedno so primeri, ko stranke pridejo k nam in povedo, da jim stilistka ni povedala, da je potrebno umivati umetne trepalnice s peno za trepalnice in vodo. In to se je pri nekaterih ponavljalo po več let – tudi 5 let!

Si lahko predstavljate, da si ne umijete las tako dolgo s šamponom, ampak vedno samo z vodo?

No, če smo že pri umivanju las..  Ko stranki povemo, da je potrebno umetne trepalnice umivati najmanj dvakrat na dan, se pogosto pojavi vprašanje, zakaj?

Zastavite jim vprašanje, če si tudi lase umivajo samo z vodo?

In prišli boste do zaključka, da tako kot lasje potrebujejo posebno nego, šampon ali balzam, to potrebujejo tudi naše trepalnice.

Kaj se dogaja z našimi trepalnicami, če jih ne umivamo redno?

Lahko pride do nastanka blefaritisa, le ta pa povzroči vnetje vek, izgubo trepalnic in in temu primerno je potrebno blefaritis pozdraviti.

umivanje umetnih trepalnic

Blefaritis https://en.wikipedia.org/wiki/Blepharitis

Blefaritis je vnetje vek, ki nastane zaradi pršic demodex. Te se hranijo z odpadlo kožo iz vek, umazanijo in ostalimi kožnimi izločki.

Nastane pri koncu veke, pri izrastku naravnih trepalnic in se nabira pri robu. V tem primeru je potrebno umetne trepalnice odstraniti in blefaritis pozdraviti, ampak je pogosto zdravljenje težavno, saj se blefaritis pogosto ponavlja.

In to še ni vse – blefaritis ima lahko tudi hujše posledice. To so lahko poškodbe očesa ali pa  pride do trajne izgube naravnih trepalnic.

 

Zaradi slabe higiene pa je lahko pa tudi slabša vzdržljivost umetnih trepalnic.

Čisto normalno je, da se iz našega telesa izločata znoj in olja. Trepalnice moramo umivati redno, da ne postanejo slane ali mastne, kar še nikoli ni bilo dobro za umetne trepalnice.
Ob nerednemu čiščenju trepalnic se vse to nabira med naše podaljške in umetne trepalnice posledično izpadejo prej.

pena za čiščenje trepalnicPrav tako ob potenju ali kopanju v morju priporočamo, da si jih vedno naknadno še umijete z navadno vodo in sperete sol iz njih.

Pomembno je tudi, da si trepalnice umijete zjutraj, saj se ponoči solzimo in tudi solze so slane.

Naj postane čiščenje trepalnic vaša vsakodnevna rutina, ko se zbudite in ko greste spat.

Za umivanje vam priporočam našo peno za čiščenje umetnih trepalnic, ki preprečuje nastanek blefaritisa ali razmoževanje bakterij, alergij. Prav tako je pa primerna tudi za čiščenje celega obraza in ostankov ličil.

Čistilna pena ima dokazano tudi druge prednosti, kot na primer pomoč pri regeneraciji po microbladingu ali tetoviranju. K temu prispeva vsebnost čajevca, ki ima anti-bakterijske lastnosti. Podaljški trepalnic so veliko bolj dovzetni za zbiranje tujih delcev (na primer prah, cvetni prah, smog, ličila, odmrle kožne celice, itd.). Dnevna uporaba prepreči razmnoževanje bakterij in pršic, draženje oči, očesne bolezni in alergije.