Zakaj lash stilistke nočemo klepetati medtem, ko se posvečamo vašim trepalnicam…

Ste ena izmed tistih strank, ki med podaljševanjem trepalnic zelo rada klepeta? Verjetno vas stilistka velikokrat opozori, da je bolje če aplikacijo izvedeta v tišini in da se premikate čim manj?

Vsekakor vam tega ne govori, ker se ne bi želela pogovarjati z vami, ampak izključno zaradi vaše varnosti. In seveda perfektnega končnega izgleda vaših trepalnic, h kateremu lahko pripomorete tudi sami.

Zakaj se med podaljševanjem trepalnic čim manj premikamo in ne klepetamo?

Veliko lash stilistk se zelo rado pogovarja, vendar podaljševanje trepalnic zahteva mirno roko, zbranost in fokus. Tudi, če smo bolj tihe in se ne pogovarjamo, še ne pomeni, da vas ne maramo — ravno obratno, ne želimo, da od nas odidete z rdečimi in bolečimi očmi. Zato naših opozoril nikar ne jemljite osebno. Če pa že — vzemite jih kot dobronamerna.

Zdravje je na prvem mestu!

Tukaj je tudi video prikaz, kako nemirne so vaše oči med govorjenjem:

Takšno premikanje oči lahko pripelje do nezaželenih komplikacij.

Neželene odrgnine in ureznine, zaradi premikanja med govorom

Ena izmed komplikacij, ki se lahko zgodi je, da vam podlogica, ki jo namestimo kot zaščito za spodnje trepalnice zleze v oko med premikanjem in tako lahko poškoduje roženico. Povzroči pa lahko tudi odrgnine, zaradi premikanja lica med govorom. Odrgnina sicer ne bo vidna po celotni površini, ampak bo izgledala kot ureznina na mestu, kjer vas je podlogica med govorom drgnila. Bolečina zaradi odrgnine se lahko naslednji dan še poslabša in traja nekje 2-3 dni.

Vnete in rdeče oči, zaradi hlapenja lepila za podaljševanje trepalnic

Med govorjenjem lahko tudi nehote odprete oči, kar je precej pogost pojav, saj so oči v nenehnem premikanju. Posledica tega je, da hlapi lepila za podaljševanje trepalnic zaidejo v oko in ga močno zdražijo. Tako bodo vaše oči rdeče vnete po celotnem zrklu. Ta bolečina in rdečina pa trajata tudi 3 dni.

Ko dva postaneta eno in tokrat ni prijetno

Če se stranka ne miruje med aplikacijo trepalnic in premika očmi lahko podlogica za pod oči zleze tudi nižje, kar pomeni, da spodnje trepalnice, ki so bile zaščitene pogledajo ven. Posledica tega je, da se spodnje in zgornje trepalnice zlepijo, kar je pa zelo neprijetno tako za stranko, kot za stilistko. Stilistka vam mora nato s pinceto ločiti spodnje trepalnice od zgornjih, kar pa je za marsikatero stranko neprijetno.

umetne trepalnice tretma podaljševanja veka trak za umiritev

Strah, kava in stres

Je pa tudi mogoče, da so strankine oči nemirne kljub temu, da se ne pogovarjata. Razlog je lahko, da je stranko strah postopka (le ta je sicer neboleč) ali pa je pred tretmajem spila kavo ali je pod stresom in je nervozna. V takšnem primeru si lahko pomagate tako, da namestite na veko košček 3m traka, in veko ‘prisilite’, da se umiri.

Na podaljševanje trepalnic se naročite pravočasno

Pomembno je, da se na tretma podaljševanja trepalnic ne naročate zadnji dan pred velikimi dogodki, ampak si rezervirate termin vsaj nekaj dni prej (4-5 dni). Čez sigurno, ga ni — če bi prišlo do kakršnihkoli komplikacij, da se lahko rešijo pravočasno. Tako boste na svoj veliki dan brezskrbno sijale!

 

In imejte v mislih tole: podaljševanje trepalnic pri profesionalni lash stilistki je sproščujoča izkušnja, kjer je vsakršen strah odveč!

Želim vam mirno podaljševanje trepalnic,

Tina, PUELLA — Lash academy, studio in shop