Razbijmo mite o podaljšanih trepalnicah

Vse pogosteje slišimo vprašanja, kot so, ali bodo moje trepalnice po podaljševanju uničene? Zakaj izgledajo iste trepalnice na meni drugače, kot na prijateljici? Je res, da si umetnih trepalnic ne smem umivati?

V tokrajšnjem blog zapisu nekaj mitov in resnic o podaljšanih trepalnicah.

 

trepalnice podaljševanje trepalnic dolge zdrave trepalnice kozmetični salon za podaljševanje trepalnicPodaljševanje trepalnic – mit 1: Podaljšane trepalnice nas dražijo, so neudobne in pikajo v veko

Resnica: sam postopek podaljševanja trepalnic NE BOLI in ne sme biti neprijeten. Ko stilistka nanaša umetne trepalnice na naravne, se to skorajda ne občuti. Bodite pozorni komu zaupate svoje oči! Če vam je med postopkom neprijetno in vas po končani aplikaciji veke bolijo, oziroma čutite pikanje v veko in bolečino potem zamenjajte svojo stilistko! Če so podaljšane trepalnice narejene pravilno, jih ne občutimo, nas ne dražijo in je občutek lahek, kot pri naravnih.

Med samim postopkom se morate počutiti sproščene, veliko strank med podaljševanjem zaspi, si privošči počitek in odklop možganov.

 

Podaljševanje trepalnic – mit 2: Umetne trepalnice pri podaljševanju uničijo naše naravne trepalnice

Resnica: NE, če je postopek podaljševanje trepalnic izveden pravilno! To pomeni, da vaša stilistka uporablja preverjene in kvalitetne materiale in se redno izobražuje na področju podaljševanja trepalnic. Pomembno je, da umetne trepalnice niso pretežke (še posebej je pomembna debelina klasičnih trepalnic – 0,20 je občutno preveč za večino trepalnic, razen res močne naravne trepalnice) ali predolge glede na naravno trepalnico. Stilistka mora biti poučena o tem katera dolžina in debelina umetne trepalnice je primerna za določeno stranko in njene naravne trepalnice. Med samim postopkom podaljševanja trepalnic je pomembno, da vaša stilistka IZOLIRA naravne trepalnice, samo tako lahko izpadejo trepalnice, ki so v telogeni fazi in zrastejo nove trepalnice. Nepravilno podaljševanje trepalnic lahko pusti trajne poškodbe trepalnic!

Seveda pa ne smemo pozabiti na pomembno dejstvo – stranka si NIKOLI ne sme sama odstranjevati trepalnic, saj si izpuli zraven tudi naravne trepalnice.

Nasvet: Si želiš postati profesionalna lash stilistka? Pridi k nam na tečaj, kjer te bomo naučili, kako svojim strankam zagotoviš kvalitetno storitev podaljševanja trepalnic! Preglej tečaje TUKAJ!

Podaljševanje trepalnic – mit 3: Vse podaljšanje trepalnice so enake in izgledajo enako

Perfektna #flawless kombinacija različnih mer umetnih trepalnic za popoln look.

Resnica: poznamo več vrst umetnih trepalnic. To pomeni, da imamo dolžine vse od 4 mm pa do 14 mm in tudi več. Poznamo tudi več vrst krivulj in debelin. Pri volumenskih trepalnicah uporabljamo debeline med 0,03 – 0,07, pri klasičnih podaljških pa debeline 0,10, 0,12 in 0,15.

Pomembno je, da stilistka opravi pogovor s stranko in jo vpraša kakšne umetne trepalnice si želi in ji pove kaj je primerno glede na njene oči, obraz in naravne trepalnice.

To pomeni, da podaljški ene stranke ne bodo enaki kot podaljški njene prijateljice.

Zakaj?

Ker tudi, če imata enako krivuljo in dolžino umetnih trepalnic, ne bo enako, saj izpadejo drugače na vsakih očeh in obrazu. Ene oči so manjše, druge večje, so različne oblike in prav zaradi tega ne bodo umetne trepalnice izgledale enako. Prav tako se razlikuje število naravnih trepalnic, od česar je tudi lahko odvisna gostota končnega izgleda.

Čar podaljševanja trepalnic je, da poudarimo oči na najboljši način z umetnimi podaljški, ne želimo pa, da izpade ravno obratno, kajne?

Nasvet: Za podaljševanje izberite resnično kvalitetne umetne trepalnice. Širok izbor profesionalnih trepalnic za podaljševanje in zgoščevanje najdete pri nas. Preglejte ponudbo na TEJ povezavi.

Podaljševanje trepalnic – mit 4: Na podaljšanih trepalnicah lahko uporabljamo maskaro

Resnica: NE IN ŠE ENKRAT NE. Najprej logično vprašanje: Zakaj bi sploh uporabljali maskaro, saj je ena izmed prednosti podaljšanih trepalnic prav ta, da vam ni treba uporabljati maskare Kot drugo pa, maskara in umetne trepalnice nikakor ne gresta skupaj, zato je pomembno, da si čez umetne podaljšanje trepalnice ne mažemo maskare. Maskara umetne trepalnice zlepi in posledično podaljški izpadejo. Prav tako si je ne moremo dobro umiti, sploh če govorimo o volumenskih trepalnicah, kjer se sprime med šopke- ki so narejeni ročno in je vloženega ogromno truda v njih.

umivanje trepalnic pena milo za umivanje čiščenje trepalnicPodaljševanje trepalnic – mit 5: Podaljšanih trepalnic ne smemo umivati

Resnica:  To je ena izmed največjih in lahko usodnih napak, ki jih stranka lahko naredi. Umetne trepalnice UMIVAMO redno in to najmanj dvakrat na dan! Umivamo jih prav tako, kot naravne- redno in brez strahu.

Podaljški ne bodo izpadli, če jih redno umivamo, ampak ravno obratno. Če jih ne umivamo se na njih nabira umazanija, le ta pa zmasti podaljške in tako trepalnice izpadejo hitreje. Prav tako je nevarnost okužbe – blefaritis, ki nastane zaradi nečistoče.

Pomembno je, da jih umivamo s peno namenjeno posebej umetnim trepalnicam in nikakor z raznimi odstranjevalci make-upa, ki vsebujejo olja!

 

Nasvet: Preizkusite našo odlično peno za dnevno higieno trepalnic, vek in področja okoli oči. Dnevna uporaba prepreči razmnoževanje bakterij in pršic, draženje oči, očesne bolezni in alergije. Naročite jo še danes, na TEJ povezavi.