ČAS JE DENAR

Ta blog zapis je nastal, ker slišimo zadnje čase ogromno pripomb, glede na cene storitev podaljševanja trepalnic..

Zanimivo je dejstvo, koliko ljudi še vedno meni da je vse kar je nad 50€ previsoka cena za podaljševanje trepalnic. Pa je res?

Pa začnimo na začetku.

Vsaka stilistka mora nekje začeti.. začetni strošek se začne že pri samem tečaju. Vsekakor je na začetku pomembno da se odločimo za kvalitetni začetni tečaj. Kmalu zatem sledijo še nadaljevalni tečaji, razni seminarji, konference.. in vse to si mora stilistka plačati sama. Pa vendar en tečaj ni dovolj. Vsaka stilistka, ki želi rasti skupaj z tem svetom se odloči še za tečaj volumna, ta pa zahteva veliko vaje in znanja, tako da verjetno kmalu sledi še kakšen dodaten tečaj.

Zato se vse, ki želijo ostati v stiku z novostmi redno udeležujejo novih tečajev in konferenc, verjetno vsaj enkrat letno.

Poleg tega, če se stilistka udeleži raznih tekmovanj, so spet dodatni stroški.

Potem kje so stroški materiala.. Trepalnice, lepila, podlogice za pod oči, mikropor, mikrokrtačke, pene za čiščenje trepalnic, razni primerji in ostalo. Prav tako sem spadajo razkužila za roke in za delovni material, podloge za mizo in še in še malenkosti, ki na koncu meseca nanesejo več kot samo ‘malenkosti’.

Vsaka stilistka ima verjetno več različnih lepil na voljo. Da trepalnicah ne govorimo, saj poznamo dolžine od 4mm do 15mm, vsaj 6 različnih krivulj in skoraj 10 različnih debelin (odvisno od vsake posameznice).

Torej ni dovolj, da naročimo eno škatlico trepalnic, ampak jih potrebujemo kar ducat, da lahko lepo stilistiramo strankino oko. 😉

Če pomislimo na sam prostor, kjer stilistka dela in če nima možnosti imeti salona doma, ga ima verjetno v najemu in to je spet dodaten strošek. In ne mali strošek, cene najemnin se večajo vsako leto, tako da je to eden izmed večjih mesečnih stroškov. Torej v sam prostor lahko prištejemo strošek najemnine, elektrike, ogrevanja, komunalni prispevek in na vse zadnje tudi strošek davčne blagajne. 😉

Večina stilistk nas ima salon zavarovan pred poplavami, požarom itd.. in pa tudi naše delo je takšno, da priporočam tudi, da se zavarujete pred odgovornostjo, če še niste. Boljše da to storite prej, kot pa, ko je za to prepozno.

Tukaj zraven bi poudarila še predvajanje radia.. Veste, da je potrebno tudi to plačevati?
Velikokrat je kakšna stranka kar presenečena, ko ji povem, da za glasbo v salonu potrebno plačevati in to kar štiri položnice na mesec!!

Sploh pa nanese še kurjava v hladnejših mesecih in v toplejših mesecih hlajenje s klimo, saj je zadnje kar si stilistke želimo, da naše lepilo nebi delovalo zaradi neprimerne temperature in vlage.

In že smo pri prispevkih in davkih.. Vse vemo, da je treba mesečno plačevati prispevke za naš S.P, ki pa žal niso nizki.

Temu plačevanju nanese tudi strošek računovodstva in letna bilanca poročila o zaslužku, prav tako pa je v večini primerov potrebno še plačati dohodnino / davek.

Da se dotaknem še samih stroškov, ki jih nanese promocijski material, torej razni plakati, vizitke, darilca, ki jih zveste stranke prejmejo decembra, ali pa že med letom.
Verjetno je še kakšen strošek, ki sem ga pozabila omeniti, saj mislim da pri tem ni konca in ne kraja.

Navsezadnje je pa tukaj še naš ČAS!
Čas je denar!

In koliko ur na dan smo v salonu, da domačih skoraj da ne vidimo čez teden, trpijo nam oči, tudi hrbtenica nas boli zraven našega dela, vsakodnevna izpostavljenost hlapov in verjetno ima marsikatera še kakšne druge posledice tega dela.

Tako, da drage punce…

Še enkrat premislite – se vam zdi set podaljšanih trepalnic, kjer se dve uri ali več posvetimo samo vam, predrag?

Vsaka ima svobodno izbiro kam bo šla na trepalnice. Ne želim reči, da stilistka, ki ima ceno 50€ (ali manj ali več) ne dela kvalitetno, dobro in da ni poučena. Želim samo, da bi se ljudje zavedali kakšni so stroški pri podaljševanju trepalnic. V to delo je vloženo veliko truda, ampak ne glede na to velikokrat zasledim, da so ljudje nesramni čez stilistke, ki so dražje.

Vsaka stilistka ve zakaj ima takšno ceno, kot jo ima, vlaga v svoje znanje in tako je prav!

Ve drage stilistke – pa ne dopustite, da vam drugi narekujejo, kako boste ve delale in za kakšno ceno. Če ste nekomu predrage – prav, naj gre drugam, nekdo, ki ceni vaš trud in delo, se bo odločil za vas ne glede na ceno.

Ni vsaka stilistka za vsako stranko in ne vsaka stranka za vsako stilistko.

Vsaka pri sebi najbolje ve, koliko truda je vložila, da je sedaj kjer je – uspešna lash stilistka!

Postavite sebe na PRVO mesto!